10 Razloga zašto napraviti web stranicu za apartmane

Turisti traže apartman na internetu
U doba kada posao s apartmanima postaje sve veći i konkurencija se širi web stranica za vaše apartmane je neizostavni dio oglašavanja i rezervacija. U nastavku pogledajte i zašto.

10. ANALITIKA

Kao i kod svakog posla tako i kod iznajmljivanja apartmana, analitika uvelike pomaže iznajmljivačima poboljšati njihovo poslovanje. Pomoću analitike možete odrediti mnogo stvari, primjerice, iz kojih zemalja vaši gosti najčešće dolaze, koje su dobne skupine, koliko dugo ostaju, u kojem periodu dolaze, koliko ste zaradili u odnosu na protekle godine i još puno puno toga. Kada znate sve to, znate što činite dobro, a što trebate popraviti.

9. NEMA PROVIZIJE

Ukoliko punite svoje apartmane preko nekih online servisa znate da svaki servis ima svoju tarifu. Svaka ozbiljna online agencija uzima minimalno 15% vaše zarade što je skroz prihvatljivo ako razmišljate na način da ne gledate koliko novca trošite na to. Ukoliko zbrojite koliko je to novca u pet godina rezultat će biti poprilična svota. Ako pak uzmemo period od pet godina i troškove vaše web stranice za apartmane vaša davanja za punjenje apartmana bit će minimalna. Najbolja stvar u svemu je što cijene apartmana prilagođavate sebi, te zbog jeftinijeg bookinga možete konkurirati i cijenom apartmana. Vratimo se na petogodišnji primjer, nije san ako u pet narednih godina zaradite kao proteklih sedam.

8. UTJECAJ NA GOSTE

Ako ste bili putnik sigurno ste prezirali prljave apartmane na periferiji grada koji su loše povezani s centrom. Isto tako, kao iznajmljivač želite poručiti vašim gostima da dolaze u jednu veselu i ljubaznu obitelj koja je spremna učiniti mnogo toga kako bi se njihovi gosti osjećali udobno i sigurno. Web stranica daje puno više prostora za prezentaciju samog prostora i sadržaja kojeg nudite. Svaki potencijalni gost bit će puno bliže odabiru vašeg apartmana ukoliko vidi kvalitetan web sadržaj.

7. POVJERENJE

Vaša web stranica trebala bi sadržavati važne hitne brojeve i kontakte ambasada. To je još jedna vrlo važna stavka koja potiče goste da se odluče za vaš apartman. Sigurnost je prvi i najbitniji uvjet svakog gosta.

6. PREPORUKE GOSTIMA

Kako bi vaši gosti što bolje iskoristili svoje vrijeme na godišnjem odmoru možete im svakodnevno objavljivati nove postove o nadolazećim događajima, također ukoliko pišete nekakav blog možete im navesti najbolje plaže, restorane, barove i slično. Ako ste kreativni ovo je idealan način da spojite ugodno s korisnim.

5. PREZENTACIJA APARTMANA

Uz slike, web stranica nudi mnoštvo drugih mogućnosti za prezentaciju apartmana. Možete objavljivati videozapise, tekstove, live stream, karte, upute do vašeg apartmana, blogove, linkove na društvene mreže i još mnoge druge stvari. Jedna od najpopularnijih dodataka je prikaz apartmana za 360° koja idealno dočarava vaš prostor.

4. LINKANJE

Kada želite reklamirati vaše apartmane online, bilo putem društvenih mreža, tražilica ili preko e-novina puno je profesionalnije i isplativije da gost ode na vašu stranicu i tamo rezervira jeftiniji smještaj bez provizije. Također, ako oglašavate apartmane preko društvenih mreža možete uključiti opciju da s vašeg posta odu direktno na stranicu i rezerviraju apartman. Ukoliko imate Instagram sigurno su vas zapratili neki vaši stari gosti. Zašto to ne biste iskoristili i zalijepili u bio url svoje stranice?

3. PRAVILA I RECENZIJE

Mnogi iznajmljivači se žale kako stranice za rezervacije apartmana previše štite goste zbog čega se isti nerijetko ponašaju bahato i nepristojno ne mareći za susjede i imovinu. Svakom iznajmljivaču su se barem jednom nametnula pitanja poput kako spriječiti goste da rade nered ili kako smiriti goste u apartmanu? Kada imate web stranicu vrijedi pravilo „moj dom moja pravila“. Naravno da nećete biti prestrogi prema gostima, ali isto tako ne trebate se bojati loših komentara i ocjena, jednostavno navedite na stranici svoj kućni red.

2. ODRŽAVANJE ODNOSA S GOSTIMA

Kako i zašto održati odnos s gostima? Odnos s gostima održavamo kako bi zadržali zadovoljne mušterije i tako dobili dobre ocjene i preporuke. Najbolji način za održavanje kontakta su društvene mreže – sjetite se njihovih blagdana ili rođendana ili im pošaljite kupon s popustom kojeg će moći iskoristiti na vašoj web stranici. Stjecanje prijatelja jedna je od ljepših strana ovoga posla, ali moramo biti svjesni da svaki gost ne mora nužno postati i naš prijatelj. Zato je ovaj način izvrtan za poticaj gostiju na povratak u vaš apartman bez prevelikih vezanja i izdataka.

1. DODATNA ZARADA

Velika većina iznajmljivača vozi transfere, iznajmljuje brod ili prodaje domaće proizvode. Web stranica idealno je mjesto za ponuditi vaše dodatne proizvode i usluge. Kako bi to trebalo izgledati? Na svojoj ste stranici napisali blog o nekom otoku i ispod njega dodali da nudite uslugu transfera s popustom za goste vašeg apartmana. Gost kojem se svidio baš taj izlet rezervirati će ga samo jednim klikom i zagarantirano će biti oduševljen vašom organizacijom što znači povratak u vaš apartman i preporuka prijateljima.

Uzmimo za primjer da prodajete i domaće vino te ste počastili gosta jednom buteljom. Oduševljen kvalitetom vina gost je kupio još dvije boce koje ste izložili na vašoj web stranici.

Nadamo se da vam je ovaj blog pomogao i dao vam odgovore na vaša moguća pitanja. Za bilo kakve dodatne upite možete nam se javiti u kontaktu ispod.

Napomena! UZ NARUČENE USLUGE IZRADE WEB STRANICE GRATIS FOTOGRAFIRANJE APARTMANA ZA POTREBE STRANICE.