7 Pravila za izradu dobre vizitke

Učinkovita vizitka treba više od vašeg imena i podataka za kontakt. Postoji bezbroj načina na koje možete iskoristiti prostor veličine 89 mm za 51 mm u smislu dizajna i informacija kako biste istaknuli svoju vizitku. Atraktivna vizitka privlači pažnju potencijalnih klijenata koji bi mogli poduzeti akciju i pomaže vam da se učinkovitije umrežite. Slijedite ove jednostavne upute kako biste bili sigurni da vaša vizitka predstavlja vaš brend i privlači potencijalne klijente ili poslovne partnere.

skiciranje layouta

1. Istaknite samo ono što je najvažnije

Istaknite dovoljno informacija kako biste potaknuli interes potencijalnog klijenta i vizitku učinite upečatljivom. Preskočite suvišne podatke i budite pažljivi s informacijama koje unosite. Primamljivo je smanjiti veličinu fonta i uključiti svaki profil na društvenoj mreži, slogan ili više njih, ali to dovodi do preopterećenja informacijama i ne čini vizitku upečatljivom.

2. Uvjerite se da je čitljiva

Funky fontovi su zabavni, ali želite da primatelji mogu čitati vašu posjetnicu na prvi pogled. Pazite da fontovi koje koristite na svojoj posjetnici nisu premali, prefinjeni ili na neki način iskrivljeni. Neka vaš logo bude element dizajna koji dodaje začin vašoj posjetnici, a tekst neka bude jednostavan i jasan.

3. Izbjegavajte potpunu pokrivenost

Neki primatelji zabilježe riječ ili izraz na posjetnicama kako bi lakše zapamtili informaciju. Učinkovito korištenje praznog prostora, uključujući sadržaj samo s jedne strane, omogućuje primateljima da to učine lakše, iz perspektive dizajna, prazan prostor također pomaže privući pozornost na prostor koji uključuje tekst ili logotip.

4. Otisnite ih profesionalno

Osim ako nemate mogućnosti komercijalnog printa, vizitke s vlastitim rukama često se čine jeftinima ili drugorazrednima, a to nije dojam koji želite ostaviti primateljima. Možda ćete moći uštedjeti umjerenu količinu novca i lakše ažurirati svoje podatke ako ih sami ispišete, ali učinak predaje domaće posjetnice nije isti kao kartice koje su profesionalno isprintane.

paleta boja

5. Prilagodite dizajn publici

Ako imate više tvrtki koje se međusobno nadopunjuju, razmislite o upotrebi prednje strane vizitke za jednu tvrtku, a stražnje za drugu. Međutim, ako imate dvije nepovezane operacije – na primjer, grafički dizajner danju i taksist noću – trebali biste stvoriti zasebne posjetnice za svako poduzeće kako biste izbjegli zabunu i izravno i prikladno razgovarati sa svakom različitom publikom.

6. Pažljivo koristite posebne mogućnosti u doradi

Odaberite završnu obradu koja je relevantna za vašu marku, a ne samo nešto cool za isprobati. Dostupno je bezbroj opcija. Ako kreativni dodir na vizitki nije relevantan za vašu robnu marku, vaša bi se vizitka mogla zapamtiti iz pogrešnih razloga. Crna, sjajna kartica također može frustrirati primatelje koji redovito koriste posjetnice za bilježenje.

7. Postavite poziv na radnju

Čak i jednostavna i moderna vizitka može koristiti neke vrijedne nekretnine za posebnu ponudu ili drugi poziv na akciju. Napravite kratku poruku koja nudi popust, usmjerava primatelje na vašu web stranicu ili daje savjet koji će biti relevantan i koristan čitatelju.

Ako pogodite određeni poziv na radnju ili druge korisne informacije, svoju karticu možete učiniti trenutačno nezaboravnom i pritom generirati više potencijalnih klijenata.