Je li Tommy promijenio logo zbog hajdukovog dresa?

Livaja i Biuk

Je li poznati splitski trgovački lanac odlučio iskoristiti svoje sponzorstvo HNK Hajduku što je bolje moguće ili je u pitanju „slučajni redizajn“ koji je nakon ovoliko vremena došao sam od sebe? U ovom članku pokušat ćemo zaključiti čime su se vodili u Tommyju.

Stari logotip

Kultni Tommyjev logo gledali smo dugi niz godina. Crvena slova s nekim plastičnim overlayom preko i crnim outlineom. Iz slova o zelena jabuka (ili što već) kao da razdragano poziva na ulazak u dućan. Da me netko kao školarca pitao kakav mi je taj logo sigurno bih mu bio rekao da je odličan. U to doba vjerojatno je i bio odličan, no uz današnju konkurenciju smatram da je kompletan redizajn bio potreban.

Novi logotip

Na prvi pogled novi logotip nije mi izazvao wow efekt, ali s vremenom postajao je oku ugodniji. Pitate se kako se dogodi da vam se isti taj logotip odjednom svidi. Ključ je u korištenju. On mora biti vidljiv na reklamama, na odjeći na web stranici i svim ostalim frekventnim mjestima. Bio sam razočaran kada sam vidio da više nema vesele jabuke i pitao se koji je cilj svega.

Razlike između novog i starog logotipa

Za razliku od starog, novi logo nema jabuku, plastični overlay i outline. Uz to, promijenjena je i nijansa crvene boje. Pitao sam se zašto se iz jarke crvene prešlo na crvenu koja je više nalik malini? Za outline mi nije bilo čudno, ali zašto nema jabuke? Sve mi se posložilo kada sam vidio novi hajdukov dres. Tada mi je novi logo prvi put izazvao wow efekt. Skužio sam da su se odabirom crvene jako približili službenoj boji Hajduka i Torcide.

Dres

Potpisao bih da ovaj logotip stoji zauvijek jer jednostavno kao da savršeno odgovara Hajduku. Neki logotipi jednostavno se povežu uz klub kao što je to učinio Opel s Milanom ili Unicef s Barcelonom. Ono što mi se posebno sviđa je otmjenost logotipa na gostujućem dresu kada se koristi u negativu, dok je kod domaćeg dresa zanimljivo kako ta originalna crvena izgleda kao da je klupska boja i uz to još tvori crven bijel plav, razbija bijeloplavu monotoniju.

Najgori logotipovi na hajdukovom dresu

Za kraj donosimo 3 najgora dresa Hajduka.

Najgori hajdukovi dresovi