Kada je vrijeme za mijenjanje web stranice

Vaša web stranica često je prvi kontakt s potencijalnim klijentom i ogledalo vašeg poslovanja. To je jako važan i moćan marketinški alat, stoga je iz web stranice potrebno izvući maksimum. Za vas smo pripremili popis razloga za izradu nove web stranice.

Proces izrade nove web stranice

1. Vaša web stranica izgleda i funkcionira zastarjelo

Za početak, ako vama samima vaša stranica nije dovoljno dobra i ne zadržavate se na njoj, budite sigurni da se ni posjetitelji neće zadržati na njoj. Web stranica treba biti privlačna i ugodna oku kako bi potencijalnom klijentu pokazala da je na pravom mjestu. Baš kao što se mijenjaju trendovi u modi i automobilskoj industriji, mijenjaju se i u svijetu web dizajna. Stoga zapamtite, ono što je bilo moderno 2015. već je van trenda.

2. Vaša stranica izgleda kao da ju je dizajnirao amater

Odabir najjeftinije ponude može vam uštedjeti novac, ali razmislite o dugoročnoj kvaliteti i rezultatima koji su vam potrebni. Vodite računa o brendiranju vašeg poslovanja. Nije cilj imati web stranicu, cilj je imati web stranicu u skladu s vašim brendom. Važno je razlikovati programere i dizajnere. Ako ste, na primjer, angažirali programera na vašem projektu, on može napraviti tehnički izvrsnu stranicu, ali pitanje je kako će ta stranica izgledati.

3. Stranica vam funkcionira na gotovom templateu

Bilo da se radi o besplatnom ili kupljenom templateu postoji više razloga zašto ih ne koristiti. Većina ljudi vodi se budžetom zbog čega misle da je bolje platiti gotovi template nego platiti web dizajnera. Korištenje templatea nije preporučljivo jer je dizajn generički, sadržaj je ograničen, ograničene su licence, previše je koda, SEO je loš i još puno toga. Radite web stranicu po vašoj ideji, a ne ideje po web stranici.

4. Navigacija na stranici je loša

Osluškujete li potrebe svojih klijenata? Kako je raspoređen sadržaj na vašoj web stranici? Korisnici interneta u današnje vrijeme zahtijevaju ugodno i jednostavno iskustvo prilikom posjeta. Da biste krenuli s izradom nove stranice, najprije odredite što želite od potencijalnih klijenata i to im servirajte.

5. Web stranica se dugo učitava

Čekanje je frustrirajuće za svakoga pa tako i za web posjetitelje. Ako je vaša web stranica jedna od onih koje se dugo učitavaju, sigurno je vrijeme za promjene. Osim što će klijenti biti frustrirani, Google će zbog loše brzine vašu stranicu rangirati lošije. Brže web stranice stvaraju zadovoljne korisnike, dok sporije rade suprotno.

Web stranica se sporo učitava

6. Analitika i ljestvica pretraživanja su poražavajući

Ako već ne pratite analitiku, trebali biste početi jer pomoću nje možete vidjeti stopu napuštanja početne stranice. Je li vrijeme posjetitelja na stranici kratko? Koliki je broj posjeta po stranici? Sve su to pokazatelji radi li vaša web stranica onako kako bi trebala.

7. Vaša web stranica je statična

Statične web stranice odavno nisu u modi. Danas je jako važna svježina i raznovrsnost sadržaja. Kako biste bili u mogućnosti sami objavljivati članke, potreban vam je sustav za upravljanje sadržajem (CMS). Ako je vaša web stranica statična i nema CMS, ozbiljno razmislite o izradi nove stranice s CMS-om.

8. Web stranica nije prilagođena mobilnim uređajima

Danas ćete češće vidjeti čovjeka bez majice nego bez mobitela što je jasan pokazatelj važnosti responzivnog web dizajna. Prema Googleovim podacima preko 75 % korisnika preferira web lokaciju prilagođenu mobilnim uređajima. Zamislite koliko poslovnih prilika svakodnevno propuštate bez responzivne web stranice.

9. Web stranica bez društvenih medija

Društvene mreže sastavni su dio kulture i života, stoga ih je jako važno integrirati na web stranicu. Ikone društvenih mreža trebale bi biti prikazane na svakoj stranici vaše web stranice. Ako vaša web stranica nije središte vaše aktivnosti na društvenim mrežama, tada vam je potrebna nova stranica.

10. Stranica ne sadrži pozive na radnju

Vaša web stranica služi za privlačenje klijenata i poticanje poslovanja. Kada na vidljivo mjesto postavite poziv na radnju (CTA), stvara se više konverzija. Gotovo svaka stranica trebala bi sadržavati poziv na radnju. Stranica bez poziva na radnju slijepa je ulica za posjetitelje.

11. Vaša stranica ne opisuje vašu tvrtku u realnom vremenu

Ako je vaša tvrtka prethodnih godina narasla, dobila nove proizvode, usluge i zaposlenike, a te informacije ne postoje na vašoj web stranici tada je vrijeme za izradu nove web stranice.

Čitajući ovaj članak pronašli ste se u nekim točkama? Možda je vrijeme da razmislite o novoj web stranici. To je stvar kojom se trebate ponositi, web stranica predstavlja vas i sve ono što radite. Ako trebate pomoć u prezentaciji vašeg rada i poslovanja tu smo za vas.